Θεατρικό Παιχνίδι

Θεατρικό Παιχνίδι

Έχοντας όλο και λιγότερο χρόνο για παιχνίδι, αναδεικνύεται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη για εκτόνωση και επικοινωνία.

Το θεάτρο, ως μία βιωματική δραστηριότητα μίμησης, κίνησης, μουσικής βοηθάει τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά. Ενισχύει την κριτική σκέψη, ενεργοποιεί τα συναισθήματα και τη φαντασία τους. Τα παιδιά γίνονται μέλη μιας ομάδας και μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και πώς να λειτουργούν μέσα σε αυτήν.

Μέσα από το θέατρο μαθαίνουν να λειτουργούν σε ένα οργανωμένο πλαίσιο με κανόνες καλλιεργώντας την υπομονή, το σεβασμό, το αίσθημα ευθύνης.

Παράλληλα, βελτιώνουν τη συγκέντρωσή τους καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να ολοκληρώσουν το ρόλο που τους δίνεται. Αναπτύσσουν σταδιακά τη δυνατότητα της αυτοέκφρασης (λεκτικής και μη λεκτικής) και του αυτοέλεγχου των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς, αποκτώντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους.

Μέσω της δημιουργικής έκφρασης, μαθαίνουν να εκτιμούν την αισθητική ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν και να βρουν τροφή για νέα γνώση.Τέλος η επαφή με το θέατρο βοηθάει να αντισταθμίζονται τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νιώθουν, καθώς γνωρίζουν τον κόσμο και τα προβλήματα που τα περιβάλλουν μαθαίνοντας να βρίσκουν μόνα τους λύση.

Σε εμάς

Στα Κ.Ξ.Γ. Σεισοπούλου – Βασιλείου αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του θεάτρου και της θεατρικής αγωγής γενικότερα, οργανώνουμε θεατρικές παραστάσεις, κατά διάρκεια του σχολικού έτους.

Η προετοιμασία γίνεται από τους έμπειρους και κατάλληλα προετοιμασμένους καθηγητές μας. Οι μαθητές διακρίνονται τόσο για την ευχέρεια του λόγου τους στην ξένη γλώσσα όσο και για την εκφραστικότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και με πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Τέλος, η παρουσίαση των θεατρικών δρωμένων γίνεται στο Κεντρικό σχολείο μας σε αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη με σκηνή και χώρο για να φιλοξενήσουμε τους γονείς και φίλους που θα μας επισκεφθούν για να δουν από κοντά τη δουλειά των παιδιών τους.